Versnelde Rijopleidingen

Indien de planning het toelaat, is het mogelijk om een versnelde rijopleiding in circa 6 weken te volgen. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat je al in het bezit bent van het Theorie certificaat en de tijd hebt om minimaal 3 x per week in blokken van 3 uur te lessen.

Wat houdt een proefles in?

Wanneer je besluit met autorijlessen te beginnen, kan je je aanmelden voor de gratis proefles. Ik sta dan op het afgesproken tijdstip bij jou voor de deur. Hier begint je proefles. In deze les maak je kennis met mij en bespreken we samen je wensen en de mogelijkheden. Ook kun je alvast een beetje wennen aan de auto. Wanneer je besluit je rijopleiding te volgen bij Peltenburg Rijopleidingen ontvang je een lesovereenkomst. Hierop worden de wensen en de mogelijkheden voor wat betreft het lessen maar ook de manier van betalen genoteerd. Een rijles duurt 60 minuten. Na het behalen van je Theorie examen is het mogelijk meerdere lessen aan elkaar te koppelen, of meerder malen per week te lessen. Ik begrijp dat autorijlessen niet goedkoop zijn, daarom bied ik de mogelijkheid tot het betalen in termijnen. Er wel vanuit gaande dat wanneer je afrijdt en slaagt alle gelden zijn voldaan.

Hoe gaat een les?

De Rij-procedure B (handboek voor instructeurs) beschrijft het gewenste rijgedrag van de automobilist. Dit gedrag bestaat voor een deel uit de juiste toepassing van de verkeersregels, defensief en sociaal rijgedrag maar ook het “nieuwe rijden”. Om dit rijgedrag op de juiste wijze aan te leren, wordt de rijopleiding gegeven door middel van een bepaalde lesmethodiek. Hierbij gebruiken wij als hulpmiddel de instructiekaart. Bij deze lesmethode wordt de kennis van het autorijden stap voor stap opgebouwd. De opleiding start met kennis, beheersing en bediening van het voertuig. Vervolgens wordt aandacht besteed aan kijktechniek en bijzondere manoeuvres, zodat je veilig en zelfstandig leert deel te nemen aan het verkeer. Daarnaast komt het verkeersinzicht aan bod.

Na tweederde van de rijopleiding kun je een Tussen Tijdse Toets (TTT) bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) afleggen. In de TTT worden de vorderingen beoordeeld door een examinator van het CBR. Over de TTT lees je meer in de rubriek Tussen Tijdse Toets.